Menu
Your Cart

Λαπαροσκοπική Σκωληκοειδεκτομή

Λαπαροσκοπική Σκωληκοειδεκτομή

Λαπαροσκοπική Σκωληκοειδεκτομή

Η σκωληκοειδής απόφυση προβάλλει από την κάτω επιφάνεια του μέσου τμήματος του τυφλού. Το μήκος και η πορεία της ποικίλλουν από άτομο σε άτομο, με την άκρη της να φτάνει είτε στην πύελο, είτε σε οποιοδήποτε τεταρτημόριο της κοιλιάς.

Η φλεγμονή της σκωληκοειδούς απόφυσης λέγεται σκωληκοειδίτιδα, η διάγνωση της οποίας αποτελεί μια πρόκληση για τον κλινικό γιατρό.

Το πλαίσιο των συμπτωμάτων της οξείας σκωληκοειδίτιδας είναι πλατύ και περιλαμβάνει μια μεγάλη ποικιλομορφία σε εμφάνιση αλλά και ένταση ενοχλήσεων. Έτσι ο ασθενής μπορεί να εμφανίσει ανορεξία και τάση προς έμετο που συνοδεύονται από πόνο, στην αρχή περιομφαλικά και κατόπιν στο δεξιό κάτω πλάγιο κοιλιακό τοίχωμα, το λεγόμενο δεξιό λαγόνιο βόθρο.

Μπορεί να εμφανίσει διαταραχές των κενώσεων που να προσομοιάζουν με γαστρεντερίτιδα. Κορυφαία θέση στην διάγνωση κατέχει η κλινική εξέταση και επιβοηθητικά στοιχεία, δίδονται από τις εξετάσεις αίματος και τον υπέρηχο κοιλίας.

Σήμερα η λαπαροσκοπική σκωληκοειδεκτομή αποτελεί μονόδρομο στην θεραπεία της οξείας σκωληκοειδίτιδας, που όταν πραγματοποιείται από εξειδικευμένο χειρουργό, αποτελεί ασφαλή, γρήγορο και αποτελεσματικό τρόπο για την αφαίρεση της φλεγμαίνουσας σκωληκοειδούς και με άριστο αισθητικό αποτέλεσμα.

Ο ασθενής συνήθως, παραμένει στο νοσοκομείο για ένα 24ωρο μετά την επέμβαση, έχει ελάχιστο μετεγχειρητικό πόνο και επανέρχεται σχεδόν άμεσα στις καθημερινές του δραστηριότητες.

Σε κάθε σκωληκοειδεκτομή το αφαιρεθέν παρασκεύασμα, στέλνεται για ιστολογική εξέταση.


There are no products to list in this category.